Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/7/a/nlpindenatuur.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_theme/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Over ons • NLP in de Natuur

De mensen achter NLP in de Natuur

NLP in de Natuur is een activiteit van Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur.

De Stichting wil een open centrum zijn, waar mensen met verschillende achtergronden en interesse in persoonlijke ontwikkeling samenkomen om bewust te worden en te groeien als mens in contact met de natuur.

Wij hebben de ambitie om dé plek te zijn waar mensen weer in contact kunnen komen met hun eigen natuur en de natuur om hen heen. Dit doen we door diverse individuele en groepsactiviteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en natuurbeleving te faciliteren.

De natuur is de plek waar wij groeien, het is onze trainingslocatie, opleidingscentrum en inspiratiebron. Wij werken samen met lokale partners die zich, net als wij, richten op de persoonlijke ontwikkeling van de mens en het respectvol omgaan met de natuur.

Wij bieden een veilige plaats waar mensen in hun eigen tempo, binnen hun eigen grenzen zichzelf kunnen uitdagen en leren (her)kennen. Methodieken en metaforen worden gezien als hulpmiddelen met de persoonlijke ervaring als doel.

Deze stichting is opgericht door Marcel van Zuuren. Na een lange zoektocht kwam hij erachter dat NLP niet altijd bij iedereen werkt en soms zelfs tegengestelde effecten kan veroorzaken. Hij heeft toen 3D-NLP™ ontwikkelt en verwerkt dit in al zijn trainingen.

Tegelijkertijd was hij op zoek naar een ondernemingsvorm die de waarden en overtuigingen weergeven zoals: maatschappelijke winst versus economische winst, bezitloosheid versus aandeelhouders en een organisatie die mogelijk gemaakt wordt door meerdere mensen met een gezamenlijk doel die in vrijheid bij elkaar willen zijn.

In de loop der jaren heeft dit uiteindelijk geleidt tot een stichting met meerdere groepen betrokken mensen en die samen bijdragen aan het toegankelijk maken van persoonlijke ontwikkeling ongeacht iemands financiële positie.

Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur is bewust niet aangesloten bij overkoepelende organisaties om in alle vrijheid haar eigen(wijze) pad te volgen.

Het team

Marcel van Zuuren

Is hoofdtrainer bij NLP in de Natuur, auteur van het boek KrachtCommunicatie! en oprichter en bestuurder van de Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur.

Hij heeft zich gespecialiseerd in ‘Ervaringsgericht Ontwikkelen’ en doet dat met behulp van de door hem ontwikkelde 3D-NLP™.

Verder doet hij regelmatig aan bushcraft en heeft hij jarenlang middenin de natuur in een prachtig bos gewoond.

Ingrid van Meijeren

Ingrid van Meijeren 

Is trainer in opleiding en combineert haar uitgebreide kennis en ervaring van 3D-NLP™ met een achtergrond als IC-verpleegkundige en Orthomoleculair Therapeut.

Marian Abad

Marian Abad

Organiseert alle evenementen van NLP in de Natuur en is de duizendpoot die ervoor zorgt dat de secretariële zaken goed verzorgt worden.

Vrienden

Veel (oud) deelnemers van NLP in de Natuur willen een blijvende contributie doen aan de organisatie en activiteiten van de stichting. Zij krijgen de mogelijkheid om ‘Vriend van NLP in de Natuur’ te zijn en helpen de missie en visie van de stichting vorm te geven.

De Vereniging Vrienden van NLP in de Natuur ligt als het ware als een ‘schil’ om de stichting heen. Er gaat géén geld om in de vereniging en het wil een platform zijn waar mensen, die NLP in de Natuur een warm hart toedragen, met elkaar in contact kunnen zijn, evenementen kunnen organiseren en van elkaar kunnen leren.

Verder zijn er ook binnen de vereniging een aantal kringen met specifieke functies. Eén daarvan is bijvoorbeeld de Raad van Toezicht. Deze mensen houden toezicht op de activiteiten van de stichting zodat die in lijn blijft met waar de maatschappij en deelnemers behoefte aan hebben en of er gehandeld wordt conform de statuten. Tevens treden zij op als onafhankelijke derden bij eventuele klachten.

Raad van toezicht

René Zweedijk

René Zweedijk

René is osteopaat en eigenaar van een opleidingsinstituut voor postgraduate cursussen in de osteopathie. René is erg betrokken bij de natuur en persoonlijke ontwikkeling en heeft de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela gelopen.

Ad Kuijpers

Ad Kuijpers

Ad heeft vele NLP opleidingen gevolgd en is mede-eigenaar van een notariskantoor en verzorgt daar naast algemeen management de rol als mediator.

Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by